Proeverijen


DE PROEVERIJEN WORDEN LUDIEK EN INFORMATIEF GEPRESENTEERD IN KLEDING DIE BIJ HET THEMA PAST. ZE KUNNEN WORDEN GECOMBINEERD MET HAPJES EN DRANKJES EN EVENTUEEL DINER.
 
JENEVERPROEVERIJ
 
Voor iedereen die meer te weten wil komen over jenever, de geschiedenis en het distillatieproces. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen jonge en oude jenever? Hoe behoor je jenever van oudsher te drinken? Wat was er eerder; de Engelse Gin of de Hollandse jenever? Proeverij van vier verschillende jenevers: jonge jenever, oude jenever, graanjenever en korenwijn.
 
LIKEURPROEVERIJ
 
Likeuren hebben hun oorsprong in de Gouden eeuw, de periode  Een periode vol van bijgeloof, vreemde en bizarre volksgebruiken en hekserij. Specerijen werden aan medicinale heksendrankjes toegevoegd en zo ontstonden uiteindelijk de oudhollandse likeuren, allemaal met hun eigen prachtige, zelfs soms pikante verhaaltje waarom en wanneer ze gedronken mochten worden. De groep proeft o.a. Roosje zonder Doornen, Bruidstranen Hansje in de Kelder.
 
COMBINATIE JENEVERS EN LIKEUREN
 
Likeuren worden vaak door de dames gewaardeerd en jenevers door de mannen in de groep, dus een beetje van beide is Een goed idee voor een gemixte groep!

KAASPROEVERIJ
 
De kaasproeverij wordt gedaan door een “Volendamse schone” in Zaans kostuum. Na een uitleg over het proces van het kaasmaken en het belang voor de kaasindustrie in Nederland, begint het proeven. U proeft de verschillen tussen jonge en oude kaas, maar ook geitenkaas, schapenkaas etc. Bij de kazen zullen ook verschillende mosterdsoorten te proeven zijn die de kazen complementeren. En ook een klompendansje hoort er natuurlijk bij! Met iemand uit de groep.
 
WIJNPROEVERIJ
 
Deze wijnproeverij is niet alleen lekker maar vooral heel leerzaam. de wijnen zijn met zorg uitgezocht en komen meestal van de kleinere wijnboeren. Leer kijken, ruiken, walsen, nippen en proeven.
 
BIERPROEVERIJ
 
Tijdens de proeverij komen alle facetten van het bier aan bod; de biergeschiedenis, het brouwproces, de brouwerijen in Amsterdam, de biertypes en hoe je bier proeft. De bieren worden geserveerd in kleine proefglaasjes van 12 cl. Op de tafel staat water klaar om de smaak in de mond te neutraliseren. Op deze manier kunnen de verschillende bieren optimaal geproefd worden.
 
THEEPROEVERIJ
 
Tea eigenlijk wel juist? Deze vragen worden beantwoord onder het genot van een zalig kopje thee. Aan de hand van een verhaal over de thee, die wij op een zeer ludieke wijze brengen, kunt u de geschiedenis letterlijk gaan proeven. Was thee drinken vroeger alleen voor de High Society? Wat is Earl-Grey-thee precies? Hoe dronk men thee in China? En is de term High-Tea eigenlijk wel juist? Deze vragen worden beantwoord onder het genot van zalig kopjes thee.

 

Prijzen en extra info

-  Alle proeverijen zijn € 18,50 p.p. (incl. BTW).
-  Er wordt geen zaalhuur of andere kosten in rekening gebracht en het gebeurt in een privéruimte. De ruimte is afhankelijk van de grootte van de groep
-  Presentatie in 5 verschillende talen mogelijk; Nederlands, Duits, Engels, Frans Spaans en Italiaans -De duur is 45 minuten tot een uur (korter mogelijk)
-  Minimum aantal deelnemers voor alle proeverijen is 20. Met minder dan 20 personen, wordt de prijs van 20 personen berekend.
-  Alle proeverijen worden door een professional gehouden.